Meny Stäng

Gratis kursus om at skabe sociale rum på museerne

Nu er det muligt at tilmelde sig et gratis kursus til september 2021 om hvordan, at sociale rum kan skabes på museer.

Besættelsesmuseet i Aarhus
Besættelsesmuseet i Aarhus, der åbnede i august 2020, har i deres nye udstilling brugt nogle af de metoder, som bliver gennemgået på kurset Att skapa sociala rum på museum.

Det vigtigste mål med Nordplus projektet Increased Learning Through Social Spaces er at kunne inspicere museer og andre kulturarvsinstitutioner til at skabe gode sociale rum, som kan understøtte oplevelser og læring.

Praktiske øvelser omkring emnet og resultaterne fra projektet vil blive præsenteret på kurset Att skapa sociala rum på museum. Kurset vil ikke være on-line, men finde fysisk sted 28-29 september 2021 i Östersund, hos Nordiskt Centrum för Kulturarvspedagogik (NCK). Det er gratis at deltage i kurset, men rejse og logi skal betales af deltagerne.

Kurset vil gennemgå:

  • Hvordan kan museer skabe udstillingsrum, der stimulerer social interaktion?
  • Hvilke forskellige typer af elementer har vist sig at virke i forhold til at understøtte social interaktion, og hvordan kan disse elementer bruges i en udstilling eller andre steder på museet?
  • Hvad er værdien af ​​social interaktion for oplevelsen af ​​museumsbesøget, og hvordan stimulerer det øget læring for den besøgende?
  • Hvilke metoder findes der for at evaluere, hvor vellykkede sociale rum på museer er?

På kurset vil man også kunne møde andre nordiske kollegaer og høre om deres erfaringer.

Kursussproget er svensk, norsk og dansk, og kurset vil blive gennemført af folk, som i de seneste år har undersøgt, hvad der skaber sociale rum på museerne. Det er kun et begrænset antal pladser på kurset.

Læs mere om kurset på NCKs hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig til kurset:

http://nckultur.org/kurs-om-museum-och-social-interaktion/

Projektet Increased Learning through Social Spaces er et samarbejde mellem Regionmuseet Skåne i Kristianstad, Den Gamle By i Aarhus, NCK i Östersund og Universitetet i Sørøst-Norge og er støttet af Nordplus. Projektets mål er at give nordiske museer inspiration til hvordan, at de kan lave bedre sociale læringsrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *